Echeveria watering: how to water echeveria plants

Echeveria Watering: How To Water Echeveria Plants.

Echeveria Watering: How To Water Echeveria Plants.

drenken is vaak een van uw meest uitdagende taken.

Zoals met alle succulenten, kan het overspoelen van een groeiende Echeveria rampzalige resultaten hebben.

Je veel beter af onder het drenken van een Echeveria dan overwatering.

In dit artikel, we bekijken enkele van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het drenken van sappige planten en delen advies om u te helpen uw Echeveria gelukkig en gezond te houden.

Als je serieus bent over het houden van Echeveria en andere succulenten, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je hebt wat je nodig hebt om goed water.

Wanneer je je plant mee naar huis neemt van de kinderkamer, zorg er dan voor dat je ook deze drie items mee naar huis neemt:.

Een ondiepe, poreuze terra-cotta pot met ruime drainage: een pot gemaakt van ademend materiaal met een goed drainagegat zal helpen uw planten te beschermen tegen wortelrot.

Goede cactus of sappige grond: Echeveria, en de meeste succulenten, moeten scherp draineren grond opgebouwd in een groot deel van grote, grove deeltjes zoals grof zand.

Als je het zelf gaat maken, een 50-50 combinatie van goede kwaliteit pot mix en effen, zandbak zand zal doen.

Een goede waterblik met een lange, dunne tuit.

Dit type apparaat zal u toelaten om de grond rond de plant te richten en te voorkomen dat water op de delicate bladeren.

Het maakt niet uit hoe aantrekkelijk het mag zijn, plant je Echeveria niet direct in een geglazuurde pot zonder afvoergaten.

Hoewel het mogelijk is om je plant in leven te houden in dit soort pot, moet je buitengewoon veel aandacht besteden aan de hoeveelheid en de wijze van water voorzien.

Als je graag je Echeveria in een mooie geglazuurde pot ziet, zorg er dan voor dat je een terra-cotta pot met drainage krijgt, die er gemakkelijk naar beneden glijdt en er gemakkelijk weer uit glijdt als het tijd is om te water.

Een ander potentieel containerprobleem is sizing.

Echeveria houdt er niet van om veel ruimte te hebben voor wortels.

Kies een ondiepe container iets groter dan de wortelbal van de planten.

Als de plant veel grond om zich heen heeft, heeft het ook de potentie om veel vocht rond de wortels te houden, en dit zal resulteren in wortelrot.

Naast het gebruik van de juiste bodem, moet je er ook voor zorgen dat je plant op de juiste manier in de pot wordt gegooid.

Plaats een laag grind op de bodem van de pot om te helpen bij een goede afvoer.

Bedek dit met een goede kwaliteit van scherp drainerende cactus of sappige grondmix of je zandige mengsel.

Wanneer je je Echeveria in zijn nieuwe pot transplanteert, zorg er dan voor dat je het grondmengsel om de plant heen drukt om het op zijn plaats te houden en om gaten en zakken te vermijden waar vocht zich zou kunnen ophopen en wortelrot zou kunnen veroorzaken.

Terwijl Echeveria niet graag veel overtollige ruimte rond zijn wortels heeft, houdt het er ook niet van om volledig wortelgebonden te zijn.

Wanneer de wortels overbevolkt zijn in de pot, kunnen ze beschadigd raken en sterven.

Bovendien, wanneer de plant zijn pot ontgroeit, zal het alle voedingsstoffen in de grond gebruiken, en dit kan het doden.

Plannen om je Echeveria ten minste eens in de twee jaar, maar eenmaal per jaar is beter.

Lente is de beste tijd voor het verpotten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het correct besproeien van je Echeveria niet alleen over water gaat.

Alle elementen rond je plant voegen zich bij zijn cultuur en omvatten aspecten zoals verlichting, temperatuur en luchtcirculatie.

De hoeveelheid tijd die je toestaat tussen besproeiingen door te gaan is afhankelijk van deze omstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de oorspronkelijke Echeveria planten afkomstig zijn uit Midden-Amerika en Mexico, waar het over het algemeen warm en zonnig is en niet overmatig nat.

Doe je best om de natuurlijke omstandigheden te repliceren die helpen om uw plant gezond en gelukkig te houden.

Echeveria houdt van mooie, consistente, heldere zonlicht zelfs volle zon, consequent warme temperaturen variërend van 60° 80° graden Fahrenheit (15° 27° C), en goede luchtcirculatie.

De combinatie van deze drie voorwaarden zal je planten helpen optimaal gebruik te maken van het water dat je levert en de ontwikkeling van schimmel en schimmel te vermijden.

Bij het drenken van Echeveria, moet je er altijd voor zorgen dat het plantmedium weekt en voorkomen dat de bladeren volledig worden bevochtigd.

Damp bladeren zorgen voor een goede omgeving voor schimmel en schimmel om te groeien, en dit zijn de vijanden van uw plant!.

Om deze reden, moet je geen sprayfles gebruiken om uw Echeveria en andere succulenten water te geven.

Misting is niet een goede zaak voor deze soorten planten, tenzij je Echeveria propageert met behulp van bladstekken.

In dit geval, mist de Echeveria lichtjes de bladeren en het oppervlak van de grond waarop ze rusten.

Doe dit dagelijks totdat je Echeveria wortels verlaat en nieuwe groei begint te vertonen.

Op dit punt zou je overstappen naar diep, af en toe water geven.

Wat zijn de juiste Echeveria Watervereisten en Technieken?.

Voor uw binnen Echeveria elegans en andere.

Ofwel giet water door de grond totdat het door het afvoergat in de bodem van de pot loopt, of water van onderen door de pot in een schaal water te zetten zodat water in het afvoergat en door het poreuze terra-cotta oppervlak kan komen.

Voor de bovenste besproeiingstechniek, gebruik je gietblik met een zeer smalle tuit om het water langzaam en voorzichtig direct op de grond te gieten.

Zorg er goed voor dat je geen water op de rozet krijgt.

Als druppels water op de bladeren komen, gebruik dan een papieren handdoek om het water op te weken.

Als je de bodembesproeiingstechniek gebruikt, moet je er zeker van zijn dat je je planten niet langer in het water laat zitten.

Laat het ongeveer vijftien minuten staan of totdat het oppervlak van de grond nat is.

Dit type besproeiing wordt de nat-en-droog methode genoemd.

en het werkt goed voor alle succulenten en cactussen omdat het de natuurlijke omgeving repliceert waaruit de oorspronkelijke Echeveria plant kwam.

In hun Zuid-Amerikaanse en Mexicaanse thuisland, worden deze planten gebruikt voor perioden van zware regen gevolgd door droogte.

Dit is waar ze aan zijn aangepast, en deze omstandigheden zullen hen aanmoedigen om sterke, gezonde wortels te ontwikkelen en problemen zoals wortelrot en bladrot te vermijden.

Hoe kun je vertellen als je niet juist besproeit?.

Of je nu overwatert of onder water, je kunt merken dat je plant begint te vallen haar bladeren, verschrompelen, verwelkt en zwak wordt.

Als je deze tekenen en symptomen opmerkt, onderzoek dan de plant goed op tekenen van rotting, zoals een donkere cirkel van mezig vlees langs de basis van de plant of donkere, zachte bladeren.

Als je donkere, rotte gebieden in je plant vindt, weet je dat je overwatert.

Het kan nodig zijn om uw plant in verse potgrond te verpotten.

Zorg ervoor dat alle rotte gebieden worden afgesneden voordat u de plant naar verse grond verplaatst.

Laat de plant een dag of twee in de open lucht liggen om een beetje uit te drogen voordat u hem in de nieuwe potmix plaatst.

De frequentie van het drenken van echeveria hangt veel af van je omgeving.

Als je in een zeer vochtige omgeving woont, zul je minder vaak water geven.

Als je in een zeer droge omgeving woont of als je centrale verwarming hebt die je omgevingsvochtigheid laag houdt, dan zul je vaker water drinken.

Over het algemeen, reken op water geven eenmaal per week tot tien dagen; echter, kleine variabelen zoals potgrootte en plantgrootte kunnen invloed hebben op dit schema.

Het beste is om je bodem om de paar dagen en water te controleren wanneer het bijna volledig droog is.

Tips Voor Echeveria Verzorging Geplant in Landschappen?.

Volg hetzelfde concept bij het planten van Echeveria direct in de grond.

Als je op een zeer warme, droge plaats woont, zul je natuurlijk een beetje vaker water nodig hebben als je op een koele, vochtige plaats woont mag je heel zelden of helemaal niet water geven.

Controleer de grond regelmatig, en als het vrij droog wordt, weet je hoe laat het is om je succulenten een grondige besproeiing te geven.

Voor een Echeveria geplant in een tuinlandschap.

Alternatief, water door simpelweg de waterslang bij de plant neer te leggen en water direct op de grond te laten druppelen totdat de grond grondig is doorweekt.

Over het algemeen hoeft Echeveria die direct in de grond is geplant niet zo vaak te worden besproeid als die in potten.

Voor Echeveria die in containers buiten wordt gehouden, moet je waarschijnlijk vaker water geven dan je potplanten die binnen worden gehouden.

Opnieuw, gewoon controleren de bodem vaak, en wanneer het is zeer bijna droog, water diep en grondig.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linken aan Amazon.

Ihr Spezalist für exotische Pflanzen und Bäume.

Da betekend "grote" en jiao = "banaan".

Your shopping cart stored, always and everywhere. Het kan zijn dat de Musa 'Da Jiao' te weinig water krijgt in het groeiseizoen, maar het is ook een natuurlijke zaak dat bladeren dor worden. Zeer mooie banaan en geeft na enkele jaren vruchten. Musa Dajiao, soms verkeerd gespeld als Da Jiao, is een prachtige banaan met een mooie grote bladeren. En massif - En jardin d'hiver - En isolé - En Bac à lextérieur lété, en Intérieur lhiver - En grand bac. De markt van Blad Bloem en Honing op 27 en 28 augustus. Riche en matières organiques - Sans humidité stagnante (sol bien drainé) - Bonne terre de jardin.

Des petites bananes comestibles en régime dense au.

(Enkel voor informatie over filiaal Wezep). Pratique, facile et rapide; optez pour nos kits de plantes assorties !. Het is een grote goed eetbare banaan die qua smaak naar de "Namwah" neigt. Langzaam werkende palm meststof korrel 1 KG / 1 stuk.

Telefonisch erreichbar: Montag bis Freitag.

Accessoires pour la plantation d'une haie. Le kit est un lot de plantes sélectionnées selon l'intérêt souhaité, au meilleur prix et facile à commander. Große Banane ist die sprichwörtliche Übersetzung: Da (Groß) und Jiao (Banane). Melden Sie sich für unseren Newsletter an!. Obwohl die Dajiao einigermaßen winterhart ist, sollten die Blätter geschützt werden, wenn es friert. Plantenruilbeurs Hummelo en Keppel 8 mei en 25 september. De bakbananenplant kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van -5 graden.

Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen.

profitez de -30% à -50% sur une sélection de plus de 100 variétés d'arbustes, fruitiers, plantes vivaces. à libération lente - vendu à l'unité - prix dégressif par quantité. Musa dajiao - pot Ø 12 cm - MyPalmShop. De bananenplant zou dan geen bananen aanmaken omdat deze minimaal 2 jaar oud moet zijn om in bloei te komen. It is a cross between the Musa sikkimensis and Musa balbisiana. Profitez de notre programme fidélité, vos points sont cumulés automatiquement à chaque achat et seront déductibles lors d'un prochain achat (. Vleesetende planten liefhebbers dagen 4 en 5 juni. De Musa Da jiao is een geweldige bananensoort die zeker bij de verzamelaar niet mag ontbreken.

De Musa 'Da Jiao' kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen.

Wanneer de kou onder -5 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een Musa 'Da Jiao'.

Beau plant, qui on repris rapidement du poile de la bête ( carton resté en plein soleil une journée) après avoir été planté !. In Wezep ist nicht das ganze Sortiment vorrätig. Product toegevoegd aan uw offerte. Je ne pensais pas recevoir une si grande plante dans un si petit pot, rempotage imminent mais je suis bien contant. Musa sikkimensis Red Tiger - Darjeelingbanaan. Musa dajiao is een bijzondere bananensoort. U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!. Voor ons uitgebreid en origineel aanbod van zaden, boeken en tuinartikelen. © 2022 MyPalmShop | Alle rechten voorbehouden.

Bamboekwekerij, Tuinwinkel en Botanische Tuin.

product__review'); // Alles even tonen. Gehen Sie auf die Angebotsseite, um Ihr Angebot anzufordern. Kan de firma Palmverde van harte aanbevelen. Verzending in 8 tot 10 werkdagen (op afspraak afhalen kan binnen 5 werkdagen).

FRAIS DE PORT OFFERTS À PARTIR DE 95 D'ACHAT !.

later kunnen we op basis van de instelling dit weer juist zetten. Naturellement brillant / lustré - Décoratif. Hoe een Musa 'Da Jiao' te snoeien / knippen?. Product toegevoegd aan uw offerte.

il a déjà sorti 4 belles feuilles en l\'espace d\' 1 mois 1/2.

Dit is niet dodelijk voor de bananeplant, deze zal in het voorjaar vanuit de wortels weer terug komen. Deze banaan groeit erg snel en u hoeft niet lang te wachten op een flink banaan. Rempotage tous les 2 ans environ, dans un pot légèrement plus grand. Sommige bladeren hebben simpelweg hun leeftijd bereikt en sterven dan af. profitez de -30% à -50% sur une sélection de plus de 100 variétés d'arbustes, fruitiers, plantes vivaces. Het boompje werd netjes geleverd en doet t prima!. Musa Dajiao - totale hoogte 120-160 cm - pot Ø 30 cm - MyPalmShop. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. Zeker een mooi soort maar wel vorstvrij overwinteren in ons klimaat.

Er zijn niet genoeg producten op voorraad.

Arbustes résistants à la pollution urbaine. L'article livré correspond à la description niveau taille, le prix est attrayant. Daartussenin, kan het eens in de 2-4 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Un Musa au stipe large et soyeux d'où émanent des.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa da jiao

Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling.

Produkt zu Ihrem Angebot hinzugefügt.

Wij raden af de Da Jiao in de vollegrond te plaatsen, maar altijd in een pot, zodat bij extreme temperatuur de plant naar binnen kan. Du au transport rien de grave !!. Maar tijdens de hete dagen van de zomer dient hij elke dag water te krijgen, soms wel 2x op de allerheetste dagen. Ihr Spezalist für exotische Pflanzen und Bäume. Larticle est conforme à larticle du site. Cumulez des points de fidélité et profitez de remises sur vos prochains achats, devenez membre et profitez d'offres exclusives !. profitez de -30% à -50% sur une sélection de plus de 100 variétés d'arbustes, fruitiers, plantes vivaces.

Nos jeunes plant sont produits majoritairement dans notre pépinière avec des méthodes culturales respectueuses de l'environnement.

We use a cookie on our website that is only necessary for processing your order. When shipping the bananas in a package, it is possible that we are cutting back the sheet of bananas. The banana plant would not produce bananas because it must be at least 2 years old to be in bloom. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier.

Grote banaan is de letterlijke vertaling van Da (groot) en Jiao (banaan).

comme toujours plants de bonne qualité et livraison rapide. Het is een kruising tussen de Musa sikkimensis en Musa balbisiana. Uw specialist in exotische planten en bomen. Uw specialist in exotische planten en bomen. Bananier à fruits comestibles | Bananier chinois | Bananier Dajiao ou Dajao. Wanneer de Musa 'Da Jiao' buiten staat heeft hij tijdens de koude dagen weinig water nodig.

Alles voor een gevarieerde en speciale moestuin, bloementuin of zelfs een klein balkon.

incroyable d\'observer comment le bananier pousse si vite!. It is a large, well-edible banana that tends to "Namwah" in taste. Sélection pour verger ou haie fruitière. depuis la livraison le bananier a été planté en pot en attendant qu\'il soit plus grand pour la pleine terre. Plus de 10 années d'expérience dans l'expédition de végétaux vous garantissent un emballage respectueux des plantes. Op deze vraag hebben wij een heel simpel antwoord.

Zeer mooie banaan en geeft na enkele jaren vruchten.

U kunt alles over de verzorging van de Musa 'Da Jiao' vinden in ons. De Musa dajiao komt uit China en de banaan wordt daar veel voor consumptie gebruikt. Musella lasiocarpa - Chinese lotus banana. Grote banaan is de letterlijke vertaling van Da (groot) en Jiao (banaan). Comment planter mes jeunes plants darbustes ?.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen