Hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met bill fonteno - a way to garden

hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met bill fonteno - A Way To Garden.

'horticultural how-to en woo-woo' Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met bill fonteno.

Krijgt veel vragen elk jaar over mulch, over hoe het te gebruiken, wanneer het te gebruiken, welke soort om te gebruiken. Ik wilde meer over dat alles te leren, maar ook nog belangrijker over wat er gebeurt in de bodem onder die mulch laag wanneer je mulchen met een organisch materiaal.

Professor Emeritus van Tuinbouwkunde aan de North Carolina State University en voormalig technisch adviseur van de.

met behulp van mulch (en mulch werken), met bill fonteno.

com/podcast-player/29202/mulch-with-bill-fonteno-a-way-to-garden-with-margaret-roach-may-23-2022.

Ik waardeer de kans om te praten over een van mijn favoriete onderwerpen.

Dus ik heb zo genoten van de samenwerking met u op.

die was zo populair, want zoals ik zei in de inleiding, mensen hebben veel mulch vragen en zorgen.

Dus misschien beginnen we met een paar basisprincipes, zoals ik je vertelde toen we aan dat verhaal werkten, al de jaren dat ik mulcherde, elke lente, dacht ik er altijd aan toen ik het zag breken alsof het een daad van ik het passieve composteren noemde. En je gaf me een soort van een ander mentale beeld dat veel beter was, en nauwkeuriger. Kun je ons daarover vertellen, dat soort bosbeelden?.

Het kwam eigenlijk pas kort geleden bij me op. Ik zat te denken aan wanneer je deze tuingronden en stedelijke bodems moet verbeteren, dat je er op moet bouwen. Maar ik leerde onlangs over de manier waarop boeren werken op hun bodem, omdat ik hoorde dat wanneer boeren dingen telen, ze altijd twee dingen telen. Ze groeien hun gewassen en ze groeien hun grond. En dat zette me aan het denken over dat proces.

En dat is de manier waarop het werkt in de natuur, in bossen. Het zijn de bladeren en twijgen en dingen die vallen op de grond en de planten die sterven, die langzaam ontleed en worden terug van nature in de grond. En zo mulchen, vooral in organische materialen, is gewoon hetzelfde soort proces, of kan zijn. In plaats van te denken van mulchen als iets alleen maar om waterverlies te vertragen of om temperaturen te verminderen, is het echt ook over het bouwen van bodems op een regelmatige, natuurlijke basis.

Dus ik had gedacht composteren, maar dat is wanneer ik daar met de vork, en ik draai het. Het is als die duff laag in het bos, die ik dacht dat was zo mooi en zo nauwkeurig. Dus wat is de wetenschap van wat er gebeurt in die laag, of onder die laag? Wat gebeurt er echt wanneer het breekt?

Nou, de afbraak is allemaal te wijten aan de consumptie van dat materiaal door microben van alle verschillende soorten, van bacteriën, schimmels, regenwormen, alle protozoa, al de verschillende dingen, al de microben die leven in de bodem. En als ze consumeren die dingen, het materiaal zelf verandert van herkenbare stukken, zoals bladeren en twijgen en dergelijke, en ze worden onherkenbaar eerst, als ze afbreken. En dan uiteindelijk bewegen ze in een humus-type materiaal.

En dan uit dat, dit zwarte ooey-gooey spul genaamd humates, dat is een verzameling van allerlei verschillende chemicaliën, neigt te ontstaan. En het zijn die vochtigen zichzelf die beginnen te druppelen in de grond. Zwaartekracht trekt ze naar beneden in de grond. Bodem heeft een zeer hoge bindingsproces aan het, en het hecht zich aan deze dingen. En dit zijn de bodem deeltjes als zand en slib en klei, die de basis zijn van bijna alle bodems.

En als dit materiaal zich aan de deeltjes hecht, bindt het ze letterlijk aan elkaar. Het trekt ze dichter bij elkaar in kleine aggregaten. Het maakt de kleine deeltjes tot een beetje grotere deeltjes. En zodra dat gebeurt, trekt het ook die deeltjes uit elkaar. Die aggregaten beginnen daadwerkelijk ruimtes te hebben tussen hen. En eigenlijk, zijn die ruimtes die het belangrijke deel zijn, omdat dat het water in staat stelt om in de bodem te bewegen. Dat maakt het mogelijk de luchtruimte te vergroten. Dat maakt zuurstof en kooldioxide uitwisseling in de bodem mogelijk. En zorgt voor een betere kanteling in de bodem zelf.

En het is de manier waarop bossen zichzelf voeden. Het is gewoonweg met de overblijfselen van degenen die voor hen kwamen.

Ik haat het als we het zien als puin, omdat het niet puin je weet wat ik bedoel? Vuilnis klinkt als iets dat je wilt ontdoen van. Maar zijn, oh, mijn hemel, zijn leven gevende, dit spul, toch?

Het is als, een onkruid voor ons is elke plant die is waar we het niet willen in onze tuin. Maar het zijn gewoon gewone, natuurlijke planten die gewoon proberen om met iedereen om te gaan.

Ik herinner me dat je me vertelde, toen we bezig waren.

je zei zelfs in stedelijke bodems, waar er geen topsoil laag, dit proces kan beginnen om grond te bouwen in drie tot vier jaar.

Dat was door een tijdje geleden gepubliceerd. Stel dat je een slechte topolie hebt, of geen topolie, en dus je in principe omgaat met ondergrondlagen, kun je gewoon een organische mulch uitspreiden, ongeveer 3 of 4 centimeter dik, en je raakt het niet aan. En elk jaar zorg je ervoor dat je ongeveer hetzelfde niveau van Je een beetje meer aan de top toevoegt.

Je voegt gewoon een beetje meer aan de top toe, en het spul aan de onderkant begint te breken. En het zal, na drie of vier jaar, als je die mulch laag weg duwt, zul je de grond vinden, in plaats van een soort van een grijsachtige of lichtbruine kleur, zal eigenlijk donker zijn. Dat is de humaten die het heeft in het. Het zal beter kantelen in het. En het zal eigenlijk beginnen te kijken en grond te maken. En dat met het doen van absoluut niets behalve het zetten van het op de top.

Dus je noemde een paar van de andere voordelen van mulch: het vertragen van waterverlies, en het reguleren van de temperatuur van de grond enzovoort. Wat zijn sommige van de andere voordelen? Wat met onkruid en zo? Hoe helpt het ons daarmee?.

Het kan een onkruidbarrière zijn, zeker, want onkruid moet goed contact hebben met de bodemdeeltjes zelf. Ze hebben vocht en de juiste temperaturen nodig om natuurlijk te ontkiemen. En dus zijn mulches een van de beste manieren, als je je onkruid wilt verminderen, de eerste stap is om je grond rond de planten te mulchen. En op die manier krijgen de meeste onkruidzaden geen kans om zelf een voet aan de grond te krijgen. Zodat ze daadwerkelijk kunnen beginnen te ontkiemen, maar er is niets voor hen om in te dringen.

En sommige zaden hebben licht nodig om te ontkiemen. Dus als ze onder de mulch liggen, neem ik aan dat ze dat ook niet gaan doen.

Sommigen hebben duisternis nodig om te ontkiemen.

Veel van de zaden die we zien hebben licht nodig. En in het algemeen, hoe kleiner het zaad, over het algemeen hoe meer licht ze nodig hebben, simpelweg omdat ze waarschijnlijk windverspreid zijn, waar ze gewoon op de grond vallen. En zo evolutionair, zijn ze gewend om licht te hebben in dat proces. Dus als je een laag mulch op hebt, en de zaden landen op de mulch, en misschien vallen ze een beetje in de mulch zelf, ze hebben niet wat ze echt nodig hebben. Hun omgeving is niet hetzelfde als dat het beste voor hen zou zijn. Dus wordt het moeilijker voor hen om weer een voetgreep te krijgen.

Dus Ill druipen voor slechts een tweede soort tuinbouw hier, als iemand die geniet van een heleboel van wat ik noem zelf-eigen of vrijwillig zaailingen, bepaalde tweejaarlijksen en bepaalde eenjarigen die zaaien rond. Zoals nu, in mijn noordelijke tuin, Ik wacht op mijn bloeiende tabak, mijn nicotiana zaailingen, van de zaden die vorig jaar viel, om te ontkiemen. En dat is mijn vrije, late seizoen kleur, en dan de kolibries zoals het of wat dan ook. En dus ik dont planten ze, ze planten zichzelf.

Maar als ik een hoop mulch op die bedden zou dumpen waar ik hoopte dat het zelf zaaien te vroeg zou gebeuren, zou ik die verstikken. De mulch zou het doel waar je het over hebt dienen, maar het zou tegenwerken wat ik wil. Weet je wat ik bedoel? Dus het leren van de timing ook, waar we het over zouden hebben.

Dus je wilt het voordeel, maar je wilt jezelf ook niet een beetje in de voet schieten soms.

als je bepaalde gebieden dat je iets van plan om vrijwilliger.

[Boven, broodzaad papaver vrijwilligers, plus kleine nicotiana zaailingen net verschijnen midden mei.

Bijna elke regel die je hebt in het tuinieren, eigenlijk het voorbehoud om dat op het laatste deel van het is altijd, Het hangt ervan af.

En in dit geval, het hangt af van wat je probeert te doen. En als je hebt deze herzaaiende materialen die je hebt, dan echt dikke lagen van mulch, vroeg, is niet noodzakelijkerwijs een goede zaak voor hen. Dus wachtend op het juiste moment om dat te laten gebeuren.

Dus wat maakt goede mulch? En wat is het verschil tussen de verschillende materialen? Ik bedoel, omdat we het hier niet hadden over zakken van gesnipperd rubber of plastic vellen, hadden we het over organisch materiaal, plantaardige materialen.

In het algemeen, als het over organische materialen ging, vallen ze in twee of drie categorieën. Manuren kunnen soms worden gebruikt als mulches. Maar in het algemeen hebben we de neiging om dat meer voor voedingsdoeleinden te gebruiken in plaats van zichzelf te mulchen.

De meeste van de mulches die we biologisch gebruiken zijn plantaardige of oude plantaardige delen, alles van het gras knipsels, de bladeren die land in de herfst, om tuin garnering wanneer je je bomen snoeien of trimmen van uw hagen en dingen zoals deze. Dingen zoals pijnboom stro, als u in een gebied met zure bodems die pijnbomen ondersteunen. Dit zijn allemaal gebruikelijk, soort van kleine, snel reducerende materialen.

Wat we ook vaak zien is schors, zowel hardhoutschors als zachthoutschorsen. Nu, verder naar het noorden, misschien daar waar je bent, zijn de hardhoutschorsen nogal populair. De hardhoutschorsen zijn populairder in het noorden, hoewel we hier in het zuiden hardhout hebben. Maar in het zuiden is veel pijnboomschors, vooral.

De bast dont komen in verschillende maten. Zijn eigenlijk bast, maar ze scherm het, natuurlijk, in principe grote en middelgrote en kleinere maten. Ze zijn populair, omdat ze donker-gekleurd om mee te beginnen. Plus, ze hebben de neiging om langzamer af te breken.

En dus omdat mulch wel de neiging heeft om te degraderen, en als het de niveaus naar beneden gaat. En zo zijn sommige huiseigenaren Je geeft een beetje geld uit, je doet wat schors uit of je doet wat mulch uit, en dan volgend jaar is het bijna weg.

Nou, veel mensen vinden dat irritant, want dan moeten ze het opnieuw toepassen. Maar zoals we eerder spraken, als je denkt dat je grond bouwt, dan is dat eigenlijk wat je zoekt, is dat je eigenlijk probeert de mulch te gebruiken als een langzame manier om voedingsstoffen toe te voegen in een meer natuurlijk systeem.

Dus je zei tegen me toen we de Times verhaal dat onder deze materialen die variëren van de fijn-gestructureerde (bij het gebruik van misschien verouderde of versnipperde bladeren of pijnbomen stro), versus zeggen de grotere dingen zoals schors en andere houtproducten het enige verschil echt is de snelheid van de ontbinding. Dat is van sneller tot langzamer, afhankelijk van de textuur van het materiaal dat het werk doet.

[Boven, aardappelen mulched of hilled up met haver stro.

Hoe kleiner de deeltjes, hoe sneller ze breken in het algemeen. En dus, natuurlijk, het laatste wat ik noemde was houtsnippers. En houtsnippers zelf, uiteraard, ze worden zeer populair in tuinen voor een aantal dingen. Ze worden gebruikt zowel als substraat voor de teelt, en ook als mulches.

De houtsnippers zijn waarschijnlijk een van de meest veerkrachtige materialen, en ze breken langzamer af. Hoe groter het deeltje, niet alleen hoe langzamer ze afbreken, maar hoe groter de grootte eigenlijk betekent dat het oppervlak, per vierkante voet van de tuinruimte van het oppervlak van mulches, kleiner is. Hoe kleiner de grootte, hoe groter de oppervlakte. Hoe groter het oppervlak van uw mulch, hoe sneller het afbreekt.

Dus een ding dat ik moet vragen dan over dat, want ik vroeg dit veel, wanneer mulchen met een houtproduct en vooral wat je net zei, grote dikke houtsnippers, vooral degenen die mensen krijgen de gratis levering wanneer de arborist komt en dan een boom wordt versnipperd en zo voort zal met behulp van een houtproduct op een of andere manier beroven stikstof uit de planten, uit de grond? Wanneer is dat een factor, of is dat een factor?

Het hangt af van de grootte van de chips en de materialen. Bijvoorbeeld, je noemde de arborist spul. Nou, vele malen, het is niet zozeer de hele bomen of de stammen die worden gemalen, maar zijn de ledematen. En het kan bladeren en andere dingen in het. Nu, als er groen in dit materiaal, dan komt het met zijn eigen stikstof bron in en het zal sneller breken.

Maar als het grote, dikke stukken zijn, zal het langzamer zijn. En hoe groter en dikker de stukken, hoe minder reactief het is en hoe langzamer het breekt. Maar als je begint met het zetten van meer zoals pijnboomzaagsel of dingen als dit, dat is zeer reactief.

En we weten allemaal dat het oude gezegde is, je wilt er geen zaagsel in doen, omdat het stikstof zal beroven. Maar mensen zeggen dat dat is wat hout doet. En de studies die we de afgelopen 10 jaar hebben gedaan laten zien dat dat niet echt waar is. Met de grotere stukken doen ze dat niet.

En de chips die je ziet van de arborist zijn eigenlijk honderd keer groter dan zaagsel. En zo kunnen ze, als je een ton van dit op, of je neemt het in, er een kans dat je verliest een beetje van de vruchtbaarheid bedoel ik, dat het een beetje van de stikstof zal beroven.

En als je organische toepassing van de stikstof, je zult waarschijnlijk meer zien. Niet omdat zijn organische, maar omdat in het natuurlijke systeem, organische stikstof is gewoon ik bedoel, stikstof uit organische bronnen is gewoon minder. Maar als je gebruik maakt van een commerciële meststof, zoals een 8-8-8 of 10-10-10 in uw systeem of iets dergelijks, dan zul je waarschijnlijk niet veel zien.

Dat is een van de dingen die we zagen in veel van het houtonderzoek dat mijn collega.

en ik hebben gewerkt aan voor een lange tijd. Mensen bleven ons waarschuwen dat het een groot probleem met hout, want hout rooft stikstof. Maar dat is eigenlijk iets om zich bewust van te zijn, maar het is niet zo populair als men zou denken.

Dus rauw en het zaagsel-type, als je een dikke laag van iets als zaagsel op dat een probleem zou zijn, of misschien te veel ruw hout.

Er zijn tuiniers die zweren bij hun hout chips. En ze groeien in niets dan dat ze niet eens zetten in de grond. Ze gebruiken de hout chips voor hun bodem. En ze gewoon verspreid over hun verschrikkelijke grond, en ze groeien in hen.

Als je organisch bent, en zegt dat je compost gebruikt als je natuurlijke stikstofbron, dan moet je misschien een beetje meer, of het is misschien een beetje meer een probleem dan, maar in het algemeen, is niet zo groot van een deal.

Dus ik wil gewoon een soort van rennen door, snel, sommige ik hou van mulch dat is niet te grof, voor mijn tuinbedden. Ik bedoel, dat is niet te grof noch te fijn. Ik hou niet van grote brokken, en ik hou er niet van om als compost te zijn, omdat dat, voor mij, is niet een mulch. Dat is wat ik onder mijn mulch als Im topdressing, gescreend compost of wat dan ook.

En ik hou ervan om bruin van kleur te zijn. Ik hou ervan om niet te schreeuwen.

Maar hoe diep moet ik mulch toepassen? En wanneer moeten we toepassen? Een beetje van het protocol soort. Ik doe het gewoon als bijna een religie. Het is wat ik doe als ik die laag opvul tot waar het was, en dat is mijn systeem.

Nou, je hebt gelijk in dat die donkere kleur is wat de meeste mensen zijn op zoek naar als ze op zoek zijn naar een natuurlijke kleur type mulch. Maar alle mulches, of het nu hardhout schorst of pijnboom schors of dingen als dat, zal vervagen in kleur voor het volgende jaar. En dus natuurlijk, zetten wat meer op de top, net als een beetje topdressing, is niet een slechte zaak. De meeste mensen zullen rond in hun mulch om soort van de kleur een beetje. Maar een van de beste manieren om dat te doen is gewoon om een kleine laag op de top.

In het algemeen heb je ongeveer een centimeter nodig om diep in de mulch te komen, naar waar je een soort mitigatie begint te zien in de temperatuur of iets dergelijks. Maar in het algemeen, tot ongeveer 3 centimeter. Maar in het algemeen gaat 1 tot 3 over waar de meeste materialen kunnen worden gebruikt.

En het maakt eigenlijk niet uit of het een fijner materiaal of een Als het een zeer fijn materiaal, dan een centimeter van dat zou waarschijnlijk genoeg zijn. Maar als het is een grover materiaal, kunt u gemakkelijk zetten 2 tot 3 centimeter daar in als je wilt.

En natuurlijk, voor tuiniers, als ze een klein klein delicaat schepsel op het punt om te verschijnen, opnieuw, je niet wilt zetten 4 centimeter op dat ding dat net op het punt staat om te komen.

Je weet wat ik bedoel, oordeel, oordeel, zoals je zei, Het hangt ervan af, dus.

En als je zet 4 centimeter of 5 centimeter van een zeer fijne mulch op daar, je gaat daadwerkelijk vertragen sommige van de gas uitwisseling in de bodems eronder. Dus het zal langzamer voor de zuurstof te komen in en voor de CO2 te verlaten. En dus de microben kunnen of niet, afhankelijk van uw textuur van uw bodem, gelukkig zijn.

Maar met de meeste mensen die meer slib en klei in hun bodem hebben, kan het een beetje een probleem zijn.

: Dus ik wil gewoon vragen wanneer er te veel van een goed iets is dat het is dat ik niet kan geloven dat we er zelfs nog over moeten praten, of het overal moeten zien: De gevreesde vulkaan mulch rond bomen.

Die ringen, en dan vulkaanvormige stapels mulch tegen een boomstam. Kun je ons gewoon snel vertellen waarom dat slecht is? En nou ja, hoe is dat eigenlijk uitgevonden?.

Het was erg interessant, want het was als een soort van half-fatsoenlijk idee lopen amok.

Omdat in commerciële landschap installaties, dat is een over het algemeen zeer groot systeem, en het kost veel mulch om te dekken of veel materiaal, van grondwijzigingen, voor te bereiden en betere bodems te maken. Het kost veel van het om dat te doen yards en werven en werven van kubische werven van materiaal. En zo vaak, aannemers willen dat geld niet uitgeven.

Op plaatsen waar de grond echt slecht is, waar de bovengronden zijn weggetrokken en de ondergrond er misschien enigszins ingedamd is, waren er situaties waar de planten het eigenlijk beter deden, langer, als je de plastic pot van de plant afhaalde, je zette het op de grond, en je mulde rond het wortelsysteem. Je stapelde het gewoon op rond het wortelsysteem, wat ons een soort van een grote stapel mulch op de basis maakte.

En de planten doen het eigenlijk beter, want ze blijven in de mulch, de wortels doen. En zolang je het water, het werkt vrij goed. Maar dan mensen hebben genomen dat tot het uiterste. Ze zien dat, en ze zien dat ziet eruit als hoe dat te doen. En zo doen ze dat in de reguliere grond.

Maar dat is het laatste wat je wilt doen, is een fatsoenlijk geprepareerde grond nemen, je plant daar planten, en er dan een hoop mulch omheen leggen, want zie, de wortels doen hetzelfde. En als je fatsoenlijke grond hebt, dan is dat waar je wilt dat ze zijn. Als je er te hoog om mulcht, klimmen ze letterlijk in de mulch zelf, want dat is waar waarschijnlijk de beste lucht-en-water relatie is voor die planten. Dus onder tijden van stress, of water, of, of te veel hitte, kan het problematisch worden.

Dus het ophopen rond de basis van een plant is slecht nieuws. Plus, het is ook niet de juiste omgeving voor rond de stammen. In de natuur, je dont vinden dingen opgestapeld rond de basis van een plant. Dus om ziekte te voorkomen en om de wortels te doen wat ze verondersteld worden te doen en dat is om te bewegen in de bodem dan is het geen goed idee om rond de wortels zo te lopen.

Bill, ik was zo blij dat je vandaag tijd had om hierover te praten in de show. En ik ga wat links geven en zo verder naar de FAQ pagina van veelgestelde vragen en antwoorden.

en enkele andere dergelijke bronnen voor mensen die naar het programma luisteren die meer willen leren. En nogmaals bedankt voor het helpen met.

dat was zo populair over ons favoriete onderwerp: mulch.

een geweldige nieuwe mulch fact sheet met een ecologische focus.

Mijn keuzes van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

grindtuinen, met Jeff epping van oude botanische tuinen.

mijn laatste opdracht: een serie in de nieuwe york tijden.

het kweken van aardappelen organisch: wanneer en hoe te planten, heuvel en oogst.

groeien gezonde tomaten: steken en snoeien.

vleesetende huisplanten, met kenny coogan.

Fragility, impermanencedit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Nood.

Gegeven de keuze tussen zittend in t.

UFO (Ongeïdentificeerd Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate ik verdien van het kwalificeren van aankopen.

planten zijn de mulch en andere natuur-gebaseerde design wijsheids, met claudia west.

WIE VAN ONS wil niet uitkijken naar een veerkrachtiger, beheersbaarder en duurzamer landschap dat echt milieuvriendelijk maar ook esthetisch werkt, dat is dat niet.

goed planten van bomen en struiken, met lee reich.

ITS OKTOBER en zelfs in mijn Zone 5B locatie, waar vorst kan komen van eind september, oktober en het eerste deel van november zijn.

een rozengeschiedenis les, met peter kukielski.

ROSEN ZIJN INCENT planten met een 35-miljoen jaar geschiedenis op planeet aarde, dus misschien is het dan geen verrassing dat ze een armatuur zijn geweest in bijna.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik keek laatst naar een ZOOM-lezing die veel in woorden vertaalde hoe mijn eigen verdiepend begrip van ecologie de manier waarop ik de tuinbouw beoefende van de voorjaarsschoonmaak, tot aan de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw van Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze het team leidt dat 85 hectare gevarieerd parkland beheert met een centrale focus op habitatcreatie van bossen, wetlands en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met factuur fonteno.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

Er zijn overigens ook winterharde bananenplanten voor de tuin verkrijgbaar.

Deze kleine bananenplantjes gebruiken de voeding van de moederplant en kun je daarom beter weg halen.

Meer over de verzorging van de Bananenplant lees je op deze pagina. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt. Bananenplanten zijn dorstig, geef ze dus veel water. Deze bananenplant kan eetbare bananen krijgen, het kan echter wel een aantal jaar duren voor je bananenplant voor het eerst in bloei komt. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Wat is er aan de hand met mijn bananenplant?. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. Als ze het naar hun zin hebben, ontwikkelen ze na circa vier jaar eerst bloemen en dan vruchten.

Dé bananenplant voor buiten is de Musa basjoo.

Bananenplant binnen? Verzorgingstips en soorten Buitenleven. Maar hoe verzorg je een Bananenplant? Onze kweker Aad Persoon van Persoon Potplanten kweekt Bananenplanten in zijn kwekerij in De Lier en weet letterlijk alles van Bananenplant verzorging. Nature wintervlies hoes D64cm x 10m 30 g/m² wit. Er bestaan ongeveer 400 banaanrassen, maar de Cavendish is de belangrijkste eetbare banaan.

Als de bananenboom het naar zijn zin heeft, groeien er nieuwe plantjes naast de moederplant.

Dit product is niet online verkrijgbaar. Hiermee voorkom je dat de plant verbrandt. De bladeren van de bananenplant worden ook bruin als ze verouderen. Dit kan je doen door het blad vijf centimeter van de stam af te knippen.

Heeft het toch zijn weg gevonden naar je plant? Wind en vocht verjagen spint, dus je kunt de bananenplant enige tijd buiten zetten als de temperatuur boven de 12 graden blijft.

Het is mogelijk dat de plant niet meer te redden is. Lees voor gebruik de verpakking, voor de juiste dosering en handelingen. Afhankelijk van de soort kunnen daar wat jaren overheen gaan. Jonkies naast de stam? Tijd om te stekken.

Op warme dagen gaat de verdamping via de grote bladeren supersnel.

De nieuwe bladeren worden bovenin gevormd, vanuit de steel. Zorg er ook voor dat de plant op een plek in de tuin staat waar hij genoeg zonlicht krijgt, hier is de bananenplant dol op! . De extra voeding en de grotere waterbuffer zorgen ervoor dat de plant gezonder en sterker wordt. Je kunt er wel voor kiezen om hem alleen in de zomer buiten te zetten, zolang de (nacht)temperatuur boven de 12 graden blijft. Zodra de banaantjes rijp zijn, sterft de moederplant af. De andere Musa soorten kunnen niet buiten worden geplaatst in dit klimaat. Zet je Musa dan verder van het raam. In principe kan een bananenplant met de vorst die we tegenwoordig in Nederland gewend zijn buiten blijven staan.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

Als laatste bloeit de Musa alleen wanneer er voldoende licht en warmte aanwezig is.

Plaats in dit geval de plant 1 meter verder van het raam af.

Het kan tot wel 4 jaar duren voordat de plant gaat bloeien. Voornamelijk in het wild en bij de kwekerijen voor de vrucht. Zet hem in vochtige potgrond en je nieuwe bananenboom is in aantocht. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant.

Kerstboom versieren? Hoe, volgorde & tips voor het optuigen.

Hoe vaker hoe beter, maar minimaal 2x per week. Wanneer en hoe moet je de bananenplant oppotten en verpotten?. In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien. Nature winterbeschermingsmat rijststro 1 x 1,5m 2cm dik. Nature winterhoes 75 x 75cm 30 g/m² wit 3 stuks. De bananenboom heeft grote bladeren, waar water makkelijk uit verdampt. Als de plant brandplekken of bruine plekken op het blad krijgt, is het vaak een combinatie van een teveel aan licht in combinatie met te weinig water.

Als bananenbomen te donker staan, zal er geen vers blad worden aangemaakt.

Knip deze een paar cm vanaf de stam af. Spint is vaak een gevolg van droogte en ziet eruit als bruine stipjes en gele vlekken op de bladeren. container-order-button > span'). In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Wil je meer bananenplanten in huis, probeer de jonkies dan groot te brengen. Op den duur zal het gehele blad afsterven. Maar het geeft o zon fijne inspiratie om bij weg te dromen.

Ze verkleuren langzaam en sterven dan af.

Wel kan je de oude bladeren, die bruin worden, weg knippen. In deze maanden groeit de plant het meest en in de herfst- en wintermaanden is de plant meer in rust. Een fijne regenbui op een zomerse dag vindt hij ook heel fijn, maar hou hem dan wel uit de zon. Een bananenplant drinkt op een warme dag al snel zo'n 10 liter water! Let er dus goed op dat je vooral met warm weer de bananenplant genoeg water geeft. Zorg er ook voor dat de bladeren de ruimte hebben. Een Amerikaanse ingenieur bracht in 1871 in Costa Rica de bananenproductie commercieel op gang. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Zonder voeding zal de groei al snel minder worden. Veel warmte en licht vindt de bananenplant zeer prettig, maar liever geen direct zonlicht, dan verbranden namelijk zijn bladeren.

Zijn beste tips? Je vindt ze hier allemaal! Alvast in het kort over de Bananenplant:.

De bladeren van de plant kunnen soms als een paraplu het water opvangen waardoor het water de wortels niet bereikt, in dit geval moet je hem dus ook wat extra water geven. Geef de bananenplant veel ruimte in huis, want de bladeren groeien flink. Doordat de wind daar vrij sterk is zal het blad, als het niet zou inscheuren, heel makkelijk afbreken. De bananen zijn in principe eetbaar, maar pas op als de plant chemisch is behandeld tegen ongedierte. Ook maakt de plant, onder de juiste omstandigheden, kleine bananenplanten aan.

Dit verwijdert niet alleen het stof van de bladeren, maar verwijdert ook ongedierte in een vroeg stadium.

De Musa is makkelijk te stekken.

Goede verzorging is altijd de beste bestrijding! Een bananenboom kan eventueel last krijgen van spint, dit kun je zien aan kleine webjes in de plant. De bananenplant groeit van nature in de vochtige tropen. Een grotere plantenbak zorgt ervoor dat de plant weer kan gaan groeien en creëert een grotere waterbuffer voor de plant. De bananenplant lijkt door zijn grootte op een boom, maar is dit niet. Dit zal in de natuur dus veel sneller gebeuren dan in de woonkamer. Dit is een natuurlijke beschermingsmaatregel van de plant. Geel blad of bruine verbrandingsvlekken wijzen op te veel direct zonlicht. De bananenplant, of Musa, is een graag geziene kamerplant! Verwacht geen grote bananenoogst, maar wel een statement in je woonkamer, want deze exotische verrassing is een echte blikvanger in je interieur.

Tuintips van Tom: Zo onderhoud je je pluktuin in het najaar.

"); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Geef minder water en snij de rotte plekken weg. Spint houdt van droge lucht, dus zorg voor een hoge luchtvochtigheid en je Musa zal er geen last van krijgen. Vaak sproeien verhoogt daarmee de vitaliteit van deze kamerplant. Deze kleine plantjes nemen ook voeding en water op uit de grond, hierdoor heeft de moederplant minder voeding en water tot beschikking. Verpot de bananenplant in de lente of direct na aanschaf. Dit blad zal worden vervangen door nieuw blad dat boven in de plant zich uitrolt. Er zijn wel 300 soorten bananenplanten, welke allemaal een ander soort bananen geven.

En wat goed verpakt! Ik had een anthurium besteld.

Controleer dagelijks of de aarde nog vochtig genoeg aanvoelt, maar waak er ook voor dat de plant niet te nat staat. Bananenplant (Musa 'Dwarf Cavendish') D 27 H 100 cm. In de winter kan je eenmaal per twee weken water geven. Afspoelen met koud water helpt ook en je kunt eventueel bestrijdingsmiddelen tegen spint gebruiken. Zo had je je kruidentuin niet bedacht! Een bananenplant kan maar éénmaal een tros bananen maken en sterft dan af.Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen