Tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse - a way to garden

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse - A Way To Garden.

'horticultural how-to en woo-woo' Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

HEN KEN DRUSE en ik spraken over het programma.

over het wegleggen van onze gereedschappen voor de winter, allemaal gereinigd en geolied, een deel hebben we niet te vermelden: Waren beide kijken naar een aantal nieuwe instrumenten, ook voor het komende jaar.

Alle van hen zou grote geschenken te maken, denken we, zodat vandaag onderwerp: dingen die we houden of begeren, voor het geven of behandelen van jezelf aan. Tis het seizoen en dat alles, toch? Dus ho, ho, ho.

Jullie kennen allemaal Ken Druse, auteur van 20 tuinboeken en een oude vriend, die hier is om over tuinspullen te praten, ook voor het geven van geschenken. Om het vakantieseizoen te vieren, heb je een giveaway van zijn nieuwste boek, The Scentual Garden. Ga voor een kans om te winnen door commentaar in de doos aan de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/26249/garden-gifts-with-ken-druse-a-way-to-garden-with-margaret-roach-december-13-2021.

Ik denk dat dat een leuk ding zou zijn om iemand te geven voor een speciale vakantie traktatie. Dus waarom niet? Het is een prachtig boek, en we kunnen allemaal een vleugje mooie geur gebruiken om ons door de winter te krijgen.

Het is interessant dat je het over een boek had, omdat je het over gereedschap had, en ik begon een lijst te maken van dingen die ik heb gekregen of wil, en niet allemaal zijn gereedschap.

Nou, waar willen we beginnen? Willen we beginnen met gereedschap? Willen we beginnen met boeken? Willen we beginnen met wat?

Ik wil beginnen met iets totaal anders.

Nou, er was een tijdschrift voor een honderd jaar genaamd Tuinbouw. En zoals je je herinnert, we buigen voor Tuinbouw tijdschrift. De plaats om te schrijven, als je een schrijver, of lezen, als je een tuinman. Mensen religieus gevolgd tuinieren tijdschrift voor een honderd jaar.

Ik geloof van de Massachusetts Tuinbouwvereniging... en jij gaat dat controleren... en erachter komen dat ik verkeerd ben en iets moet printen... dus toen werd het een beetje sjofel, en tijdschriften deden het niet zo goed, en het werd verkocht aan een bedrijf... en ik denk dat het verkocht werd aan een ander bedrijf, en het was sjofel en cartoony, en ik negeerde het gewoon... en per ongeluk bracht Louis een kopie van het werk mee naar huis.

Dit is Louis Bauer, onlangs gepensioneerde tuinbouwdirecteur van Wave Hill, uw oude echtgenoot, partner, etc. en collega tuinman in New Jersey.

En die zelden naar huis brengt dingen die ik moet zien, maar hij deed. En zijn geheel anders en zijn goed. Het heeft Niki Jabbour schrijven voor het, en Tom Christopher. Het heeft alle top mensen, en het is een echt tijdschrift.

: Zoals, de vijfde heruitvinding, maar ik dacht dat dat iets te vermelden is, want misschien is dat een cadeau, een abonnement.

Nou, jij en ik praten altijd over hoe je geen potten kunt krijgen.

: Ik weet dat potten lastig zijn, omdat veel van de spullen in de tuincentra, het of ook niet weet. Ze hebben geen ziel, veel van hen. Ze zijn te massaal op zoek naar mij, en ik wil iets dat een beetje meer ambachtelijk of iets.

En dus heb ik een geweldige plek bij mij in Great Barrington, Massachusetts.

En zij eigenlijk, denk ik, doen schip nu. En ze hebben mos bedekt dingen.

en allerlei zeer mooie potten.

: Nou, dat stond op de top van mijn lijst om over te praten, omdat ze niet zo duur zijn als.

Het is een compleet ander dier, omdat Campo de Fiori minder duur zijn, maar ze zijn ook niet zo hoog gestookt en ze zijn makkelijker te breken. Maar ze komen vaak een beetje mossig. Je kunt ze gewoon niet in de winter buiten laten.

En de Seibert & Rice potten, die een grote, grote, grote investering zijn. Ik heb er een paar die, Ik heb ze 20 jaar lang en ze zijn in perfecte staat. En een die zelfs dagen uit en zo voort. Ze zijn van die Impruneta klei, de terra cotta van een bepaald deel van Italië.

Maar je wilt niet per se een pot van 300 dollar geven voor Nou, misschien wel.

En ze hebben platte zijkanten, dus ze zijn als gerechten, en het zou prachtig gevuld zijn met mos of gebruikt voor een tafelschikking.

Oh, gevuld met kleine stukjes van succulenten, als een middenstuk-y soort ding.

Dus sommige potten, en goed allemaal blijven zoeken. En als iemand wil chime in, in de commentaren op en vertel ons een aantal plaatsen waar ze post grote potten bestellen, laat het ons weten.

Ik bedoel kleine potten, het is gemakkelijker om charmante kleine potten te vinden dan om grote vinden.

Het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen was. Lichtgewicht ladders die aluminium zijn. En ze maken een veiligheid die echt geweldig is. Omdat de top, je kunt niet te hoog gaan. En dan heeft dit deel dat je kunt leunen over. Maar ze zijn statiefs, ze zijn driebenige ladders.

En je kunt dat ene been dicht bij de stam of zelfs door de takken van een boom, een kleine boom, omdat ze zijn voor fruitbomen en zo. Maar, ik bedoel ze beginnen op ongeveer 4 voet, en gaan tot 15 voet.

Degenen die niet veilig, niet kostte heel veel. Ze zijn meer als $400 voor 10 voet, dat is veel geld. Maar ik bedoel, je zult het hebben de rest van je leven, zeker.

Toen ik hier voor het eerst kwam met de oude appelbomen die ik heb, kreeg ik een boomgaardladder, maar ik kreeg er een houten. En ik haal het er nog een paar keer per jaar uit, en het is een statief. Het is een driebenige ladder die, zoals je zegt, tussen de ledematen kan komen en je meer stabiliteit geeft op terra firma, dan een ladder die bedoeld is voor timmerwerk in het huis of zoiets.

Maar nogmaals, het was terug in de dag en zijn schoonheid, en zijn duurde al die jaren. Dus hoeveel ik uitgegeven voor het toen, Ik heb mijn geld waard gekregen. Omdat er een aantal taken die ik bedoel, Ik ga niet omhoog 25 voet of iets in de appels, maar, maar, maar er zijn bepaalde dingen die ik kan doen dat ik anders niet zou kunnen doen. En ik kan het doen met een mate van veiligheid, ervan uitgaande dat iemand anders aanwezig is. Ik ga niet op een ladder wanneer Im alleen.

De aluminium ladder is gemakkelijk te dragen. Je kunt een ladder van 10 meter dragen van dit merk, van de Hasegawa kun je gemakkelijk een ladder van 10 meter dragen, zelfs als je een klein persoon hebt.

Je zou er aan hangen, zodat je naar de top van bomen kon gaan.

Je zou worden opgehangen over de bomen die je werk doen.

Ik bedoel meestal, I meer met de.

de aluminium holle handvatten zijn buisvormige aluminium. Je kunt een 4-voets of een 6-voets, of een met een zaag dat nog langer en zo verder en zo voort. En zo vanaf de grond, laat staan van je aluminium ladder die je net noemde, krijg je dat uitgebreide bereik. En dat is een grote, opnieuw, veiligheidsfactor.

Zoals voor mij om alle waterspruitjes van de ledematen van mijn magnolia naast het huis te halen, vanaf de grond kan ik het meeste doen vanaf de grond. Ze krijgen die En appelbomen krijgen het ook, fruit spul krijgt het, krabbels. Dus als het slechts een 10 of 15 voet boom en je je op de grond en uwe 5 of 6 voet hoog en je hebt dit zes voet ding in je hand, nou, je kunt een vrij goed werk doen snippen uit de grond.

: Ik denk dat, als je sterk bent of als je twee mensen, ze maken degenen die zijn, ik denk dat ze zijn als zes meter lang.

Maar duidelijk dat is voor super-professionals. Ik praat over de dingen die ik denk dat mensen luisteren en onszelf kunnen gebruiken de 6-voeters of wat dan ook.

Over gereedschap gesproken, jaren geleden gaf iemand me een troffel. Je zei dat je favoriete cadeau een ladder was. Ik bedoel, de troffels die we in de winkels verkopen voor het grootste deel in de Verenigde Staten, jongen oh jongen, het zijn geen troffels, het zijn gewoon knuppels.

Ze hebben geen scherpe rand. Ze hebben niet de juiste kromming van het hoofd, de kom of wat dan ook. En de Sneeboer troffels, ze hebben modellen van 2 inch breed, het hoofd, tot een 4 of zo breed. En sommige zijn half-rond en sommige zijn een beetje platter. En afhankelijk van wat je wilt doen, en ze zijn roestvrij, handgesmeed roestvrij, en ze houden een rand. En jongen, ze snijden gewoon in de Meer als een hori-hori mes doet, ze snijden gewoon recht in de grond. Het was een echte verlichting voor mij, vergeleken met de junky, dikke, metalen spullen die we meestal zien in de winkels die niet mooi is.

Ik denk dat roestvrij gereedschap zijn geweldig. Dus overal Ik upgraden, Ik altijd het kiezen van een roestvrije vervanging voor iets dat voorbij is.

Ik vind dat ze geen rand vasthouden, maar jij zegt dat het doet.

Oh, deze zijn volledig verschillend. Het is niet het roestvrij als Het is niet de glanzende, vergulde ogen roestvrij. Het is een ander dier allemaal samen, echt de moeite waard om naar te kijken.

in Texas, voorheen in Colorado, hebben ze me lang geleden op hen gericht, en ze waren een van de enige plaatsen waar je Sneeboer gereedschap kon krijgen. Maar nu hebben een paar andere plaatsen ze, maar dat is een geweldige bron voor die.

Nou, heb je iets op je lijst dat gewoon mooi is?.

Ik bedoel, ik heb een aantal boeken, dat zijn dingen die ik geef over en weer.

En Niwaki, dat is een groot gereedschap bedrijf dat voornamelijk Japanse gereedschappen heeft, maar ze zijn het bevorderen van hun gouden schoppen. Zijn ook utilitaire, maar het ook goud. En iemand verkoopt het met een lederen koffer voor te veel geld, maar ze zijn niet zo duur, eigenlijk. En dat zou mooi en nuttig zijn.

Dus zijn goud in kleur, niet goud in metaal inhoud?.

Het heeft een soort coating die goudkleurig is.

Als ik me goed herinner, Ik heb gezien dat je Japanse handgereedschap voor verschillende snijtaken gebruiken, niet? Weet je wat ik bedoel? Zoals, kleine zagen en dergelijke? Don je gebruiken-.

En er is er een die we gebruiken om grassen in de val te snijden en ook Siberische iris bladeren te snijden, want dat is waar de woelen zich verbergen. Ik kan me niet herinneren hoe het heet.

Japans roestvrij staal gekartelde blad hand sikkel.

Het heeft een gebogen blad, maar je kunt dat spul krijgen van A. En ik denk dat Niwaki ook een versie ervan verkoopt, omdat ik geloof dat het Japans is.

Dus het is als een mini-machete soort ding? Snap je wat ik bedoel?.

En je gebruikt het om dingen af te snijden aan het einde van het seizoen.

Maar we hebben er over gesproken, de meeste dingen die we niet omhakken, maar sommige dingen waar die woelen zich verbergen, doen we. Eigenlijk denk ik dat het voor rijst is in Japan.

Het heeft dat gebogen mes, maar zeer vlijmscherpe tanden.

Een haarspeld kikker? Je bedoelt voor het regelen van bloemen? Ik heb een hele verzameling van kikkers, maar ik nooit gebruiken ze. Bloem kikkers, wat betekent de basis die je in het water, in de basis van een vaas of schotel kunt zetten, om bloemen te regelen en om de stengels in en plaats ze.

Maar er is een soort die ik nooit heb gebruikt, Ik ga proberen, dat ze haarspeldkikkers noemen. En in plaats van naalden te hebben, hebben ze gebogen draad dat je de stengels ertussen steekt. Omdat ik mezelf met een, en het is leuk om die groene kleverige klei te krijgen, om het op zijn plaats te houden.

Mijn grootmoeder had er veel van, en ze zijn erg mooi.

Dus dat is een mooi cadeau om verschillende maten te geven.

En weet je wat? Dat zou echt leuk zijn met, ofwel een cadeaubon voor sommige dahlia knollen, wanneer de plaatsen zich openen en ze weer verzenden in de lente.

bijvoorbeeld, van een aantal favoriete bloemen die geweldig zijn om te snijden. Snap je wat ik bedoel? Dat is een geweldig idee.

Zoals, een bloemkikker en misschien een paar snips, een paar handknips, zoals ARS of zelfs Felco maakt wat ze noemen.

Je weet wel, de kleine naaldneus soort kleiner, niet grote pruimen. En een paar, paar pakjes zaad, dat kan een groot soort van, Hey, groeien sommige snijbloemen en niet bang zijn om te proberen te regelen ze, soort van een cadeau. Dat is lief idee, misschien met een vaas, ook.

Nou, weet je, soms hebben degenen onder ons die geneigd zijn om hamsteraars te zijn een beetje van dit en een beetje van dat dat bereid waren door te geven. Dus misschien heb ik een vaas Ik ga delen en ik kan een paar pakjes zaad en een kikker vinden.

Dus, Ik hou ervan om boeken te geven die soort van vieren van de natuur verbinding. En ik heb geen nieuwe dit jaar. Ik heb zoveel gedaan met de Times column en dingen. En jij en ik, voor mensen die niet weten, we deden een soort van test-drive, beta-versie van onze Virtual Gardening Club, een soort van drie maanden online tuinieren club, meetup soort ding. En dat was een heleboel werk, maar het was echt leuk. We deden het opnieuw, beginnend in januari. Nou hebben nieuws over dat binnenkort.

Maar ik heb het druk gehad, is alles wat ik probeer te zeggen, dus dat is mijn excuus. Dus ik heb niet zoveel gelezen als gewoonlijk.

Maar er zijn bepaalde boeken die, wanneer ik een gastvrouw geschenk wil of wanneer ik iets wil wat iemand goed maakt. Er zijn een paar boeken, klassiekers die de natuur connectie vieren. En natuurlijk zijn er vele, vele.

Een verhaal over een man die al jaren een mol trapper heeft en hoe hij daarmee ophield, maar hoe het hem het leven en de natuur liet begrijpen... en het is gewoon een prachtig boek... en hij heeft een nieuw boek, Seed to Dust... ik denk dat hoe een mol te vangen misschien twee jaar geleden was of zoiets.

door Elisabeth Tova Bailey, over een vrouw die ziek wordt de auteur, zijn een memoires ze ligt bedlegerig. En een vriend op de weg naar binnen te zien haar pikt een slak uit op de voorkant en brengt het in. En ze zet het in een vat van een soort naast haar, op het nachtkastje. En dit soort van terrarium-tot-zijn soort ding dat gebeurt, en haar nabijheid tot dit dier, dit andere schepsel, door haar recuperatie slechts dit prachtige, mooie verhaal. En je leert alles over slakken, maar je leert alles over intimiteit en leven en al zijn prachtige afmetingen. Zijn gewoon, Het geluid van een Wilde Snail Eating, een totale winnaar, wie je dat zou geven aan.

Of, Goat Song, van rond 2009, denk ik.

Hij schreef een van mijn favoriete romans ooit, genaamd, Birds in Fall, wat niet gaat over herfstvogels, maar over vliegtuigen vallen uit de lucht en wat er gebeurt na een vliegtuig crash.

Maar, dit is een memoire over zijn verlaten van de stad voor het pastorale leven, het worden van een geitenherder en het maken van chevre enzovoort.

En ik bedoel natuurlijk de New York Times columnist.

boek, dat is een memoires, maar viert ook haar connectie met de aarde en de natuur.

Is dat haar gloednieuwe boek? Omdat ze een gloednieuw-.

Dit is degene daarvoor, die, nogmaals, het is gewoon klein en mooi. Dus dat zijn slechts enkelen van U weet wat ik bedoel? Als ik iemand iets meer intiem wil geven, om hen te vertellen over iets dat me geholpen of vervoerd, dat zijn enkele boeken op mijn lijst.

Het ding waar ik mensen over hoor praten en willen zijn ik bedoel, je hebt gehoord van de.

Slow Flowers beweging begon door Debra Prinzing.

En nu is er een samenleving, en er zijn veel kleine boeken over het kweken van bloemen voor het snijden en mensen die Nou, je hebt een aantal mensen in de buurt-.

Er lijken overal kleine boerderijen te zijn, voor boerenmarkten, bloemen te kweken, wat ik geweldig vind.

En je vertelde me onlangs over een gereedschapsgordel soort ding dat uit die wereld kwam. Juist? Was dat u die vertelde me over dat?.

Ik probeer te bedenken wie dat verkocht.

Floret bloemen, toch? Floret, een bekende, en.

[Foto van Floret riem in zwart, boven, van hun website.

En je kunt het krijgen linkshandig of rechtshandig. Ze zijn als holsters voor uw gereedschap, of fanny packs. En men heeft een rubber zak, je kunt krijgen extra, die hecht, zodat je meer te dragen.

Zijn zeer, zeer goede kwaliteit, geloof ik.

bijvoorbeeld, kunt u een veel meer afwisseling. En ik geef een link naar de minder dure versie, en je kunt vergelijken winkel een beetje. Maar, dat is iets dat ik waarschijnlijk zou moeten hebben. Want ik bedoel, hoeveel van ons hebben onze pruners gestoken in de zak van onze jeans of wat dan ook.

Afgelopen winter gaf ik mijn zus voor kerstmis en haar man, gaf ik hen LED strip lichten voor zaad beginnen te vervangen hun oudere fluorescerende lichten op hun lichtstandaard. En ze komen in verschillende lengtes. Ze hebben ze bij Johnny's Selected Seeds. En dus, het is niet moeilijk om de stand op te zetten, om ze op te heffen op katrollen of wat dan ook, die je ook kunt kopen.

Dus, ken je de naam van het merk van de lichten?.

Zijn SunBlaster, een woord met een grote B in het midden.

En ze komen in 2-voeters, 4-voeters, etc.

Oh jongen, ze zetten het meteen op. Ze werden gek en groeiden een miljoen vlakten van alles, te veel om in de tuin te passen.

Zoals je weet, en ik heb hierover met je gesproken, heb ik mijn fluorescerende lichteenheid dingen van 4 meter veranderd naar LED, en na het doen van drie van hen, heb ik er nog één te doen, of er zijn er eigenlijk nog twee te doen.

In de tijd die we nog hebben, heb je nog een ding dat je wilt uitschreeuwen? Omdat ik er een heb, maar ik wilde niet weg te nemen van de -.

Het is belachelijk om weer over secateurs te praten, want we hebben een favoriet merk en we praten altijd over Felcos, en ik heb zoveel verschillende gebruikt. Nou, het bedrijf dat je leuk vindt maakt...

Ik zeg altijd secateur, maar ik zeg het waarschijnlijk verkeerd.

Ik kan je niet vertellen hoeveel ik heb gegeven van die.

En Ill schreeuw gewoon een laatste ding, dat is dat ik verslaafd aan het volgen van het weer.

Johnny's Selected Zaden acryl regenmeter.

Het is als, $7 of $8 of zoiets. Ik geef het als een kous-suffer en een geschenk de hele tijd aan mensen, dat is mijn low-tech analoge versie. Maar dan heb ik ook een digitale weerstation, en ik heb het voor altijd. In feite, mijn originele eenIk heb de.

omhoog op een paal op de heuvel, en het zendt draadloos naar een console in het huis.

Ik bedoel, mijn oorspronkelijke, Ik gaf aan mijn buurman en zijn nog steeds sterk. Ik bedoel, het moet meer dan 15 jaar, ik weet het niet. En ik kreeg een iets andere, omdat er een nieuwe functie die misschien vijf, zeven jaar geleden kwam. Ik hou gewoon van het, hou ervan, hou ervan. En ik hou van hoeveel honderdsten van een inch, en wat er aan de hand, en het houdt de verslagen wat er deze maand en zo voort.

Je moet die andere naar binnen brengen, want het zal barsten op het ijs, toch?.

Het kleine analoge komt gewoon binnen voor de winter.

De Scentual Garden: Het verkennen van de Wereld van Botanische Fragrance.

(affiliate link) voor een gelukkige lezer. Alles wat je hoeft te doen om deze vraag te beantwoorden is in het commentaar vak verderop op de pagina:.

Is er een tuinspullen die je begeert, of liefde te geven?.

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets zoals me tellen in en ik wil, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na de inzendingen sluiten op middernacht dinsdag, 21 december 2021.

(Disclosure: Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo.

Bedankt voor het tenderboek aanbevelingen! Gewoon willen add mijn 2 duimen omhoog voor de bloemet gereedschap riem. Het enige mogelijke nadeel is dat als je draagt het een stuk zoals ik heb al seizoen met snoeischaar, vouwen mes en graven mes kunt u vinden dat je rug krijgt een beetje misgebonden. Ik stopte voor een week en het opgeruimd en ging direct terug naar het. Ik wil ook mijn liefde van Bahco snoeischaar toevoegen, een andere Japanse maker van gereedschap. Lichtgewicht en scherp en ergonomisch.

Mijn favoriete gereedschap is mijn man, hij doet al het zware tillen! Natuurlijk kan ik hem niet weggeven.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

terrariums als geschenken (of centerpieces), met patricia buzo.

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

opnieuw de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

winter squash-coconut melk soep met garam masala.

het wonder der korstmossen, met jessica allen.

pompoenvla: vakantietaart, minus de korst.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im grijpende snips vs.

het lezen van de tuinen lagen met een oog voor verbeterd ontwerp, met David culp.

Gezien de keuze tussen zitten zichzelf in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Zoveel parelmoer halvemaan op de kwastjes bloem (Emil.

Veel regen en veel clematis.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

7 herfst-opruiming taken die je niet moet overslaan, met ken druse.

Een Voordeel aan het hebben van 30 jaar valtuin opruimingen achter me: Ik heb geleerd wat echt telt de soort of anders taken voor de val.

onrijpe tomaten, japanse kevers, laatgestarte groentetuinen en meer: q&a met ken druse.

TOMATOES NIET RIPENING, of uw trilliums mokken? Japanse kevers arriveren? Zelfs geen groenten geplant nog en zich afvragend of er nog tijd? Als de.

beste erwten, zwarte walnoten, afgeslachte hortensia's, aardbeien in potten: q&a met ken druse.

De vragen blijven: In deel 2 van de Jan. 16, 2017 editie van mijn publiek-radio show en podcast, Ken Druse en ik beantwoordde luisteraar vragen.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKIJK een ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudde de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheert 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

doet het goed met universele potgrond, en ook met mediterrane potgrond.

Medicinal Plant Images Database (School of Chinese Medicine, Hong Kong Baptist University).

Het heeft niet zoveel zin de waterige pseudostammen in te pakken; tijdens een stevige vorsperiode bevriezen deze. from where it was first described in cultivation. Although the pseudostem may only cope with a few degrees below freezing, the underground rhizome is considered frost hardy, if well insulated with thick mulch, in areas with winter temperatures down to 12 °C (10 °F). (Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De bananenboom staat graag op een vochtige, goed gedraineerde beschutte plek in de zon. De Musa basjoo is prima geschikt voor de Nederlandse tuin!. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ✓ De Musa basjoo - Japanse Vezelbanaan - Biologisch kopen - Teeninga Palmen. Uw planten worden pas bij diverse gespecialiseerde kwekers verzameld, nadat uw bestelling is geplaatst.

van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden.

Bij nog lagere temperaturen vriest de stam in en verdwijnt uiteindelijk helemaal. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep). 6 jaar geleden gekocht en heel eigenwijs toch in de volle grond geplaatst. Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij.

Musa basjoo (Bananenboom) is de meest winterharde banaan die er bestaat.

De grote bladeren van de bananenboom zijn zeer gevoelig voor wind en scheuren snel. Het kan best zijn dat de banaan daarna door blijft gaan met nieuwe bladeren maken, zeker als het weer wat warmer wordt. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand. Waarom verteld de ene kweker dat je de bananen wel kunt eten en de andere dat je ze niet kunt eten. Whole pseudostems are cut into strips up to 3 metres (9. In de winter sterft deze plant bovengronds af bij aanhoudende vorst. Musa basjoo - Japanse Vezelbanaan - Teeninga Palmen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

Winterbescherming van een jonge Musa Basjoo.

In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar.

De plant is niet winterhard, deze heeft bescherming nodig. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier. Juni 2016, bloemknop bij een Musja Basjoo groep die reeds 12 jaar in de volle grond staat. Nu terug houdend zijn met water geven als de banaan koel overwintert. Als de stam goed genoeg beschermd was in de wintermaanden, zal de Musa basjoo daaruit weer verder groeien!. has been cultivated both for its fibre and as an. De bananen van deze soort zijn niet eetbaar. De stam moet u van de winter inpakken, waarna er volgend voorjaar weer nieuwe bladeren komen.

In de volgende 3 stappen leggen wij u uit hoe u de musa basjo veilig door de wintermaanden haalt.

Winters komt de plant tot rust, dan is bijvoeden ook niet nodig. Hoe groter hoe beter, voor zowel de gezondheid, de waterbuffer en het groeivermogen. Even de overgebleven bladeren afknippen en de stam luchtig inpakken maar ruim inpakken. Wanneer de kou onder -18 graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een Musa basjoo. De hele zaak gaat dan omlaag hangen. Wanneer het te nat is raden wij u aan een oplossing te zoeken om de grond droger te maken. Medicinal Plant Images Database, School of Chinese Medicine, Hong Kong Baptist University.

                                   Orderbedrag.

We vermeerderen onze bananen uitsluitend door het maken van delingen van de. Het beste is een plek waar geen tocht is, en weinig wind. In gardens, it is used as a hardy 'tropical foliage' plant. Natuurlijk vraagt deze tuinbanaan veel water en bemesting tijdens de zomermaanden van april t/m september. bananen ook aan de basjoo zien hangen in de tuincentra. De grote bladeren van de bananenboom zijn zeer gevoelig voor wind en scheuren snel.

Margriet Winterfair : 25 november - 1 december 2022.

Ook kan hij goed tegen regen, dus in de herfst en lente en regendagen van de zomer hoeft hij ook niet naar binnen. Dit kan door gaten in de pot zodat de grond kan lekken, of door een deel van de grond te vervangen met droge grond, als noodoplossing. whose unbleached fibres are used for high-strength. Planten besteld t/m zondag kunnen vanaf donderdag worden bezorgd. Wij zelf geven er de voorkeur aan om de Musa basjoo uit te graven en in een kuip te zetten. Uw specialist in exotische planten en bomen. Kippengaas om de stam en vul dit aan met hooi.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen