I dream of growing tropical fruit in my yard

I Dream Of growing Tropical Fruit In My Yard.

Ik heb altijd gewoond en getuind in Noord-Ohio waar we vier verschillende seizoenen.

en kersen bomen bloeien in de lente. Ik hou van koken met de overvloed van groenten uit mijn zomertuin. Ik geniet van de laatste oogst in de herfst. Zelfs in de winter, de schoonheid van verse sneeuw op de tuin roert opwinding voor het komende groeiseizoen.

Toch, als er één ding was wat ik wou dat ik kon groeien in mijn Noordelijke Ohio werf, zou het zijn.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het moet zijn om naar buiten te lopen in de tuin en ananas, mango's, bananen en citrusvruchten te plukken. Om deze droom werkelijkheid te maken, zou ik moeten tuinieren in een ander klimaat.

Terwijl tropisch fruit kan worden geteeld in een aantal klimaten, de enige plek die ik betrouwbaar zou kunnen groeien alle vier van mijn keuzes zou zijn.

En als ik wil blijven in de Verenigde Staten, dit betekent de zeer zuidelijkste punt van Florida of delen van Hawaii. Vergeleken met Noord-Ohio, deze plaatsen hebben een veel hogere kosten van levensonderhoud. Maar hey, een meisje kan dromen, kan ze?.

In tegenstelling tot Noord-Ohio, deze twee plaatsen hebben ook niet vier verschillende seizoenen. Ik zou opgeven herfstblad, en de winters zou veel milder, dus geen sneeuw meer. Toch zou ik in staat zijn om iets te doen dat ik niet kan doen waar ik momenteel woon en dat tuin buiten in de winter.

De gemiddelde lage wintertemperaturen in zone 11 variëren tussen 40 en 50 graden F.

zoals selderij, wortelen, bloemkool en sla zou bloeien in die tempo's. In ruil voor het verkrijgen van wintertuinieren, zou een ding Id opgeven zou het gemak van het kweken van warmseizoen gewassen. Deze omvatten klokken pepers, tomaten, komkommers, pompoenen, maïs en groene bonen. Terwijl deze gewassen kunnen worden geteeld in zone 11, ze vaak nodig's middags schaduw en irrigatie om warmteschade te voorkomen. Natuurlijk, ik kon altijd telen warm seizoen gewassen in containers en breng ze in het huis voor bescherming tijdens de zomermaanden.

Ik vind deze laatste optie een beetje humoristisch als ik nu citrus telen in containers en verplaatsen ze buiten in de zomer. Bottom line, er is geen perfecte plek om te tuin. Ongeacht wat het klimaat, we hebben allemaal beperkingen op wat we kunnen planten direct in de grond.

Dus voor nu, Ik verblijf in mijn economisch geprijsde Noord-Ohio klimaat en geniet van de vier seizoenen die het biedt. En misschien op een dag, Ik kan lopen buiten en kies een ananas, mango, banaan of citrus uit mijn (gepotte) planten. Want als niets anders, een meisje kan dromen.

Blader tientallen van Onze GRATIS Tuinieren Gidsen vandaag.

Of uw droomtuin is een huisplant heiligdom, een overvloedige moestuin, een bestuiving paradijs, een helder en gedurfd bloembed, of een achtertuin oase.

heeft de perfecte tuingids alleen voor u.

Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot meer dan 3 dozijn van onze volledig gratis en volledig uitgebreide gidsen om uw droomtuin te kweken.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

De Musa is een plant uit de familie Musaceae.

Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. Deze plant wordt in Nederland vaak verkocht. Dan doet de Musa Basjoo het toch beter. Als de plant namelijk 3 jaar heeft kunnen groeien komt er uit de stam een enorme dikke bloemstengel waar een grote gele bloemenknop uit tevoorschijn komt met een diameter van 20 centimeter. Ben jij op zoek naar een bananenplant? Kijk dan eens op de volgende link bij Bol. Is Anemoon Winterhard & Hoe Te Overwinteren?. Deze plant kan tegen natte winters in Nederland maar échte vorst kan hij niet verdragen. De plant wordt maximaal een meter of 3 groot en produceert paars witte bloemen. In deze maanden groeit de plant het meest en in de herfst- en wintermaanden is de plant meer in rust.

Geef de plant nooit meer voeding dan wordt aanbevolen.

De Musa is een plant uit de familie Musaceae. Enkele soorten bananenplanten die wij verkopen:. Het is ook niet zo moeilijk om die te kweken, maar kost wel veel tijd en geduld. De meest voorkomende Musa kamerplant is de Dwarf Cavendish. Aangezien deze plant normaal gesproken in temperaturen van 30 graden gedijt is het aan te raden hem alleen als kamerplant te houden. De stam van deze soort is bij 3,5 meter voldoende ontwikkelt om een tros bananen te kunnen houden.

Hierdoor hoef je minder vaak water te geven.

Als je uitgebloeide bloemen steeds weer verwijdert dan zal de plant nieuwe bloemen. Gebruik voor het verpotten normale universele potgrond of vulcastrat. values[0]; maxDiameter = ui. Oorspronkelijk komt de Musa uit Zuid-oost Azië, maar voor de kweek van bananen vind je hem nu in heel veel tropische gebieden. Musa acuminata - Dwarf Cavendish Bananenplant. Geef ze 's zomers en in de warme dagen van de lente elke dag water. Plaats de plant, in eerste instantie, op een schaduwplek in de tuin en vervolgens pas in de zon. Wat bijzonder aan deze plant is, is het feit dat deze pas in 2002 is ontdekt.

Plaats dit stekje vervolgens in lichtvochtige en luchtige potgrond.

Dat komt doordat deze plant in China tot een hoogte van 2700 meter voorkomt en daardoor ervaart deze dus af en toe wel eens wat sneeuw. Je zult er maximaal 5 tot 15 vinden. Ook moet de plant een bepaalde hoogte bereiken voordat het gebeurt. Benieuwd naar welke 15 populaire soorten bananenplanten er zijn en wat hun kenmerken? Lees snel verder!. Gezien zijn hoogte is deze plant niet heel erg geschikt voor binnenshuis, een volwassen Sikkimensis wordt namelijk 4 meter hoog. Pas op met de overgang naar direct zonlicht. Het is beter om de bananenplant buiten niet direct in de middag zon te plaatsen. Koningsdag is onze tropische showroom geopend van 9:00 T/M 17:00 uur.

Ensete ventricosum 'Maurelli' - Rode bananenplant.

Een combinatie van donkergroen en dieprood/zwart. dan raden wij aan om dit chemisch of biologisch te behandelen. Dit zal in de natuur dus veel sneller gebeuren dan in de woonkamer. De Musa Tropicana is een andere plant die je veel tegen zult komen. values[0]; maxBudget = ui. en de Da Jiao bakbanaan, en ook de Musa velutina!. Hoe groter de bloempot, hoe meer water erin kan. Deze kan je vinden naast de stam en kan je gebruiken bij het vermeerderen van de plant. Bananenplanten groeien snel, daarom hebben deze kamerplanten relatief veel voeding nodig.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplanten

Dat komt doordat de plant in de natuur groeit tot een hoogte van 2000 meter in het Himalayagebergte waar het sneeuwt en vriest.

Minimaal 5 uur direct zonlicht per dag bevordert de groei.

Doordat de plant veel water gebruikt, raden we aan de kamerplant op te maken met vulcastrat en een watermeter. In deze omstandigheden kan de plant vrij snel groeien. De donkergroene bladeren hebbe namelijk veel scheuren en rafels, dit is gelukkig van nature zo en niets om je zorgen over te maken. Qua uiterlijk is dit een van de ruigere planten op de lijst. Door de chemische bestrijding bij u thuis of bij de kweker, is het niet verstandig en niet veilig genoeg. Musa basjoo - Japanse Vezelbanaan - Biologisch. Daarnaast worden de bladeren 1 tot 4 meter lang waarbij het grootste gedeelte bestaat uit steel. Het kan tot wel 4 jaar duren voordat de plant gaat bloeien.

' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '.

Sproei hierbij ook de onderkant van het blad ter preventie van ongedierte. Overwinteren in de grond is met deze planten namelijk niet echt mogelijk aangezien het daarvoor 6 graden of warmer moet blijven. Wij raden wel aan de plant een zonnige plek te geven. Meer over de verzorging van de Bananenplant lees je op deze pagina. Deze plant kenmerkt zich door de grote groene bladeren en hij groeit snel. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Is de bananenplant giftig voor katten / honden?. nl schrijven wij over alles wat je maar wilt weten over planten! Van de kleinste vetplantjes tot de grootste struiken en van stekken tot verzorgen. Dit kan je doen door het blad vijf centimeter van de stam af te knippen.

De hoeveelheid is afhankelijk van de maat plantenbak en plant.

Qua uiterlijk is het zo dat de jonge planten vaak paarse of bruine vlekken op hun bladeren hebben zitten. ' + (variant['product_type'] === 'plant' ? variant['min_height'] : variant['pot_height'])+ ' cm\n' + '. Houd de grond lichtvochtjes en niet meer. Voor een bananenplant geldt, hoe groter de bloempot hoe beter. Zijn bladeren verdampen veel vocht, vooral in de zomer, dus zorg dat de grond nooit uitdroogt.

Dit zorgt dat hij voldoende ruimte heeft om te groeien en het is ook gemakkelijker om de hoeveelheid water in de hand te houden.

De meeste bananenplanten zijn niet geschikt voor buiten, door het feit dat de planten niet winterhard zijn. Dat komt doordat de onderkant van het blad uiteindelijk bordeauxrood zal kleuren. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt. Veel bananenplanten krijgen op een gegeven moment uitlopers bij de basis, dat worden geheel nieuwe bananenplantes. De Bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar is vanwege de vruchten nu in veel tropische gebieden te vinden.

Waarom? Omdat planten nét dat kleine beetje geluk in je leefruimte kunnen brengen.

Mocht de plant 3 jaar overleven (grootste kans dat dit gebeurd voor binnen planten) dan gaat deze na 3 jaar bloeien met bordeaux rode bloemen. Naar verloop van tijd kan deze dwergplant wel een hoogte bereiken van 2-3 meter. Als hij daar de ruimte voor krijgt dan praten we over een omtrek van 2 meter. De Ensete Glaucum heeft als bijnaam Sneeuwbanaan gekregen. Dit is een natuurlijke beschermingsmaatregel van de plant. Dat komt doordat de kleuren van deze plant echt heel erg mooi zijn. Een raam op het noorden is minder geschikt voor de Bananenplant. Een bananenplant is het beste af in een goede grote pot. De bananenplant is een mooie tropische plant met grote groene bladeren.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen